dimecres, 8 de juny del 2011

La meva inseminació (34): Proves 1 i 2: analítica i ecografia

La primera prova és senzilla. Una analítica de la qual enviaran els resultats al metge directament; entre el tercer i cinquè dia de la menstruació. Després d’aquesta prova et regales un esmorzar suculent per haver fet ja la prova número 1. I te’l mereixes, perquè tu no vius a Barcelona, sinó en un poble de les rodalies, on has hagut d’agafar un autobús, el tren i el tramvia per arribar-hi. Poca broma quan això es fa en dejú. Però ja està, primera prova superada! Res a veure amb les analítiques que et fan al Centre d’Atenció Primària del teu poble, on arribes a l’hora que t’han dit, et punxen i llestos. Aquí has d’agafar número prèviament, pagar o donar els papers de la mútua, sentir alguna discussió sobre tal mútua i el consegüent pacient enfadat, i esperar que et toqui el torn. Però ja està fet. Prova superada. 
Després ve la prova número 2, l’ecografia vaginal. Res d’especial, ja ens hem fet ecografies vaginals... la gran diferència és que ara te la faran amb la menstruació, entre el 3r i el 5è dia de la menstruació. Aquell dia et despertes desitjant que no sigui molt abundosa, però ja tenim la primera gran sorpresa; sembla les Cataractes del Niàgara. Et poses nerviosa, què diran de tu per tenir tanta menstruació... i et calmes pensant que potser hi haurà un bidet per rentar-te una mica, com el dia de la primera consulta, quan et van fer una citologia, vas veure un bidet... Però, oh, sorpresa!, en les consultes on et fan les ecografies no hi ha bidets. I li dius a la infermera:
- Però és que jo tinc molta regla - gairebé plorosa.
I ella, intentant calmar-te:
- No es preocupi, moltes senyores tenen molta menstruació, però els metges hi estan acostumats.
Però tu estàs molt preocupada, i comences a agafar un munt de paper de mans per rentar-te, i entra la doctora i et pregunta si estàs preparada. I surts, avergonyida, i li dius:
- És que tinc molta regla...
I ella et diu:
- És com ha de ser en algunes pacients, patiu més vosaltres que nosaltres.
I comença la prova, t’oblides del tema, intentes relaxar-te i escoltar el que et diu la doctora, que tu no vas acompanyada de la parella i només escolten les teves oïdes. I aquesta et diu, contenta:
- Això està molt bé. Tens 7 fol·licles a l’ovari dret i 7 a l’ovari esquerre.
I estàs contenta, perquè la doctora està contenta, però mentre t’estàs vestint, notes que et canvia la cara, perquè acabes d’adonar-te que ets una autèntica ignorant del teu cos. Sí, sabem com es fan els fills, sabem que tenim la regla i sabem que ovulem, però no tenim ni idea de què és un fol·licle, ni què passa quan ovulem, ni quan tenim la regla. Arribes després a la feina i preguntes:
- Què és un fol·licle?
I la gent no en té ni idea, i tots de cap al Google a buscar què és. En fi, coses que passen...
Què poc sabem del nostre cos; ens escoltem molt, per saber si tenim tal o qual malaltia, de vegades fins i tot ens automediquem, jugant perillosament a ser metges, i ni tan sols sabem com funciona el nostre cos. Això em va fer pensar, i molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada